Foe yong hai
Een heerlijk chinees ei gerechtje
Ingredienten
- 4 eieren
- 2 sjalotten, fijn gesneden
- 6 champignons in dunne plakjes
- 1 eetlepel fijn gesneden bieslook
- 2 theelepels wijnazijn of sherry
- 1 uitgelekt blikje krab of garnalen in stukjes gesneden
- peper en zout
Saus
- 2 dl kippenbouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijn of sherry
- 6 eetlepels ketchup
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
- In een koekenpan de ui en de champignons in twee eetlepels zonnebloemolie roerbakken.
- Als de uien glazig zijn de krab toevoegen en nog 2 minuten roerbakken.
- De bieslook toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. vervolgens af laten koelen.
- De eieren in een kom met de rijstwijn los kloppen. - - Peper en zout toevoegen en het afgekoelde vis en
ui mengsel aan het eimengsel toevoegen.
- Vervolgens bakken als een omelet.
- De onderstaande saus kan over de omelet gegoten worden of seperaat geserveerd worden
Saus
Alle ingrediënten ( behalve het maïzenapapje) verhitten in een steelpan. goed doorroeren. Als het kookt de hittebron laag zetten en al roerend het maïzenapapje toevoegen. Blijven roeren tot de gewenste dikte.
Maïzenapapje
Om de saus de gewenste dikte te geven kan er een papje gemaakt worden van 2 theelepels maizena vermengd met 2 eetlepels water.
Maak jouw eigen website met JouwWeb