Salade niçoise


Een heerlijke voedzame salade voor een mooie zomeravond. lekker met een stukje stokbrood.

Ingrediënten

- 2 ons gekookte sperziebonen

- 2 ons gekookte aardappelen

- 2 gekookte eieren

- 1 blikje tonijn, uitgelekt

- 1 kleine rode ui 

- 15 zwarte olijven

- ½ krop eiken bladsla of een andere zachte slasoort

dressing van

2 eetlepels citroensap of rode wijnazijn

1 theelepel mosterd

6 eetlepels olijfolie

2 eetlepels agavesiroop

1 theelepel gedroogde dragon 

Bereiding

- Snijd de aardappel in plakjes

- Snijd de rode ui in hele dunne halve ringen

- Was de sla en leg de blaadjes op de borden

- Verdeel de ingrediënten van de salade op twee borden

- Mix de ingrediënten voor de dressing in een jam potje en giet het vervolgens over de salade

- Serveer er een stokbrood bij