Bloemkoolcurry
Dit heerlijke gerechtje van Meera Sodha is zelfs lekker als je geen grote bloemkoolfan bent.
Erg makkelijk te maken en heerlijk met een kom basmatirijst.
- 1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
- stukje gemberwortel
- 1 verse groene peper, grofgehakt, zonder pitjes
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- beetje zout
- 2 grote uien, fijngesneden
- 150 gram diepvries doperwten
- 4 dl kokosmelk
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1,5 theelepel gemalen korianderzaad
- 1,5 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel garam masala of kerrypoeder
- 1 ons geroosterde ongezouten cashewnoten
- een bosje koriander ( voor de liefhebbers)
- een partje citroen
- Wrijf de gember, groene peper en de knoflook met een snufje zout fijn in een vijzel.
- Verwarm 4 eetlepels zonnebloemolie in een grote hapjespan
- Fruit de uien erin en voeg na ongeveer 3 minuten het gembermengsel toe. even roerbakken ongeveer 2 minuten
- Voeg de kruiden toe ( gemalen koriander, komijn, chilipoeder, tomatenpuree en 0,5 theelepel zout.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer goed om
- Voeg de kokosmelk erdoor en blijf roeren totdat het kookt.
- Draai de warmtebron laag en laat de curry met de deksel 12 minuten sudderen.
- Als je de bloemkool gaar genoeg vindt voeg je de doperwten toe en de garam masala. nog 5 minuten laten sudderen.
- Strooi de cashewnoten over de bloemkool.
- Serveer met een kom rijst, de verse koriander en een beetje citroensap.
Maak jouw eigen website met JouwWeb