Bloemkoolcurry


Dit heerlijke gerechtje van Meera Sodha is zelfs lekker als je geen grote bloemkoolfan bent.

Erg makkelijk te maken en heerlijk met een kom basmatirijst.

- 1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld

- stukje gemberwortel

- 1 verse groene peper, grofgehakt, zonder pitjes

- 4 tenen knoflook, fijngehakt

- beetje zout

- 2 grote uien, fijngesneden

- 150 gram diepvries doperwten

- 4 dl kokosmelk

- 4 eetlepels zonnebloemolie

- 1 eetlepel tomatenpuree

- 1,5 theelepel gemalen korianderzaad

- 1,5 theelepel gemalen komijnzaad

- 1/2 theelepel chilipoeder

- 1/2 theelepel garam masala of kerrypoeder

- 1 ons geroosterde ongezouten cashewnoten

- een bosje koriander ( voor de liefhebbers)

- een partje citroen

- Wrijf de gember, groene peper en de knoflook met een snufje zout fijn in een vijzel.

- Verwarm 4 eetlepels zonnebloemolie in een grote hapjespan

- Fruit de uien erin en voeg na ongeveer 3 minuten het gembermengsel toe. even roerbakken ongeveer 2 minuten

- Voeg de kruiden toe ( gemalen koriander, komijn, chilipoeder, tomatenpuree en 0,5 theelepel zout.

- Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer goed om

- Voeg de kokosmelk erdoor en blijf roeren totdat het kookt.

- Draai de warmtebron laag en laat de curry met de deksel 12 minuten sudderen.

- Als je de bloemkool gaar genoeg vindt voeg je de doperwten toe en de garam masala. nog 5 minuten laten sudderen.

- Strooi de cashewnoten over  de bloemkool.

- Serveer met een kom rijst, de verse koriander en een  beetje citroensap.