San's Nassi


Nasi is zo’n snel klaar gerechtje wat altijd lekker is. Je kan er natuurlijk nog een sateetje bij serveren, wat gebakken kroepoek, een gebakken eitje, wat augurken of atjar. Heb je nog wat rijst over van de vorige dag? Ideaal om nasi te maken.

Ingrediënten

- 2 kommen gekookte rijst

- 2 verse pepers fijngesneden

- 2 knoflooktenen fijngesneden en fijngestampt in vijzel met beetje zout

- 1 fijngesnipperde ui

- 1 kleingesneden paprika

- 1 kleine prei, gewassen en fijngesneden

- 1 ons spekreepjes

- 1 theelepel trassi

- 2 eetlepels zoete ketjapsaus

Bereiding

- Bak de ui in een koekenpan met 3 eetlepels zonnebloemolie

- Voeg de knoflook, de pepers, de trassi en de paprika toe en roerbak 3 minuten

- Voeg de prei en de spekjes toe en roerbak 3 minuten

- Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten

-  Maak de nasi af met de ketjapsaus

Maak jouw eigen website met JouwWeb