Tjap Tjoy met kip


Een lekker en gezond chinees gerechtje. Met de groentes kan je variëren. bij voorbeeld in plaats van sperziebonen kan je ook broccoliroosjes nemen. Houd je van pittig, doe er dan een extra pepertje door. In plaats van champignons kan je ook gedroogde shitakes erdoor doen. Deze dan even een half uurtje laten weken in warm water.

Ik bewaar altijd stukjes gember in de vriezer, deze kan je dan veel makkelijker raspen.

Ingrediënten

- 1 kipfilet

- 1 rode paprika in reepjes gesneden

- 2 ons sperziebonen, afgehaald en in stukjes gesneden

- 100 gram champignons, in plakjes

- een stukje gember  fijngeraspt

- een knoflookteentje, fijngesneden

- 2 dl kipbouillon

- 2 eetlepels oestersaus

- 1 eetlepel ketjapsaus

- 2 eetlepels rijstwijn of sherry

- maizena papje ( 2 desertlepeltjes maizena vermengen met 2 eetlepels koud water)

Bereiding

- Snijd de kip in plakjes en kook deze bijna gaar in de bouillon, zet apart

- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paprika net de gember en de knoflook een paar minuten.

- Doe de gekookte sperziebonen erbij en de uitgelekte kipfilet.

- Zeef de kippenbouillon.

- Voeg de rijstwijn toe, even laten verdampen

- Voeg de oestersaus en de sojasaus toe en roer door

- Voeg de bouillon toe, goed heet laten worden en dan al roerend het maizena papje toevoegen en blijven roeren totdat de saus dik wordt.

heerlijk met gekookte rijst