Kooktips
Dressing maken
Maak een dressing voor je salade altijd een half uur van te voren. De smaken kunnen dan goed mengen. Een eetlepel warm water bevordert dat nog.
Gember
Gember kun je het beste in de vriezer bewaren in stukjes van 3 cm. Als je het nodig hebt kun je vervolgens het in bevroren toestand raspen voor je gerecht.
Koken op Inductie
Bij het koken op inductie kun je de pan het beste eerst op een middelmatige stand opwarmen, alvorens op te voeren naar hoog. Dit is beter voor je pan.
Kruiden
Koop kruiden zoveel mogelijk in oorsponkelijke vorm, bij voorbeeld komijnzaad. Vervolgens roosteren in een droge koekenpan (zonder olie) en dan in de vijzel fijnstampen.
Italiaanse kruiden zijn vers zo veel lekkerder dan uit een potje en het staat ook nog leuk, in de tuin, op balkon of een koele plaats in huis.
Pannen
Wees zuinig op je pannen. Nooit met een metalen lepel omroeren. je pan slijt dan sneller.
Ruik en proef
Ruik en proef je gerecht of vraag huisgenoten om te proeven. Zo ontwikkel je ook je smaak en kan je een gerecht ook aanpassen aan wat jij lekker vindt.
Samen koken
Krijg je bezoek, zet ze aan het werk! koken is veel leuker als je het samen kunt doen. Maak teams en laat ieder team een gerechtje kiezen.
Snelkookpan
Een snelkookpan is een ideale pan voor het koken van stoofvlees, erwtensoep, risotto.Ik heb het bij de bereiding van de gerechten genoemd.
Je bespaart tevens veel tijd en energie.
Waar koop ik de oosterse ingrediënten ?
Oosterse ingrediënten koop je meestal bij tokos, marrokaanse of turkse winkels.
Zout
Voeg zout altijd als laatste toe. behalve als je gaat BBQ-en. Dan mag je een half uur voordat het vlees op de BBQ gaat gezouten worden, dit maakt dat het vlees nog krokanter wordt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb